4 dingen die je kunt doen om je website beter vindbaar te maken in Google

Wanneer je een website voor je bedrijf hebt, dan wil je er natuurlijk meer bezoekers naar krijgen. Er zijn veel verschillende manieren om dit te doen, maar een van de bekendste manieren is om SEO werkzaamheden te doen. Dit kan op heel veel verschillende manieren worden gedaan, maar er zijn een aantal zaken die het belangrijkste zijn. Je kunt de SEO uitbesteden aan een extern bureau, maar je kan er ook zelf mee aan de slag gaan.

Deze zullen we daarom hieronder bespreken, zodat jij ze direct toe kan passen voor jouw bedrijf.

Focussen op de content en de kwaliteit

Waar vroeger oneindig veel landingspagina’s werden aangemaakt om er snel op te ranken in Google, is dat vandaag de dag niet meer zo. Google geeft dit zegt ook aan en zegt dat het het belangrijkste is om de focus te leggen op de kwaliteit van de content. Zo kan je vandaag de dag ranken met 1 pagina op extreem veel verschillende zoekwoorden. Leg hier dus de focus op en niet meer op het maken van een oneindig aantal veel pagina’s.

Content marketing toepassen

Daarnaast is het slim om content marketing in te zetten voor je bedrijf. Ook hierbij focus je dus op de kwaliteit van de content. Maar belangrijk hierbij is dat je op zoek gaat naar aanknopingspunten met andere niches en jouw branche. Met de juiste content marketing kunnen andere bedrijven jouw content namelijk overnemen en krijg jij een vermelding bij hun op de website.

Zorgen voor meer backlinks naar je site

Backlinks blijven onmisbaar. Hiermee bouw jij een goede autoriteit op voor je site, waardoor je hele site weer beter kan gaan ranken. Ga dus op zoek naar verschillende strategieën waarmee jij backlinks kan vergaren naar je website.

Een snel ladende en mobiele website

Er zijn daarnaast nog veel meer zaken die voor elkaar moeten zijn voor de website. Twee van deze zaken is het hebben van een goede mobiele site. Daarnaast wil je ook dat je site snel laadt. Mensen hebben niet heel veel geduld wanneer ze online zoeken en een langzaam ladende website zal ook minder goed scoren in Google. Zorg er dus voor dat je website snel laadt en bezoekers zullen minder snel direct weggaan van je website als die niet snel genoeg laadt. Om de snelheid van je site te testen kun je ook gemakkelijk gebruik maken van Pagespeed Insights tool van Google zelf, waarbij ze ook allerlei verbetertips geven.