Administratieve ondersteuning voor de binnendienst

Wanneer je graag de administratieve aspecten van een organisatie combineert met een commerciële inslag, dan kun je prima commercieel medewerker binnendienst worden. Je bent de schakel tussen diverse partijen, zoals leveranciers, klanten en de buitendienst. Je collega’s van de buitendienst doen hun best om nieuwe klanten binnen te halen, jij gaat vervolgens aan de slag met de offerteaanvragen en ondersteunt bij marketingcampagnes. Je bent servicegericht en weet voldoende van de producten of dienstverlening af om klanten aan de telefoon, via de e-mail of social media te helpen bij hun vragen of verzoeken.

Administratieve en logistieke spin in het web
Soms start je bij een bedrijf en krijg je de kans om door te groeien. Een opleiding volgen tot commercieel medewerker is dan niet altijd nodig. Ondanks alle ervaring die je hebt kan het dan toch helpen als je je theoretische kennis verder uitbreidt. Het kan je doen inzien waarom bepaalde processen lopen zoals ze lopen en door nieuwe methoden en technieken kun jij wellicht bijdragen aan het verbeteren van deze logistieke of administratieve processen. Daarnaast verandert wet- en regelgeving nogal eens, dus eisen aan het bijhouden van een archief zijn ook niet meer wat ze twintig jaar geleden waren.

Doorgroeimogelijkheden als ervaren commercieel medewerker binnendienst
Heb je al een ruim aantal jaren ervaring en wil je je verder ontplooien? Dan is het goed om te weten dat je niet alleen opleidingen hebt die aansluiten bij jouw kennis en ervaring, maar ook bedrijven bieden mogelijkheden om door te groeien. Zo zou je de overstap naar de buitendienst kunnen maken. Of als je leidinggevende capaciteiten blijkt te bezitten, zou je het team van commercieel medewerkers kunnen gaan aansturen. Begin vooral bij jezelf, doe ervaring op en kijk waar je interesses liggen. Je persoonlijke ontwikkeling krijgt dan vanzelf een stimulans en duwt je in de juiste richting.