Dit betaal je voor een EAN code die je door heel Europa gebruikt

De EAN code is een concept waar nog altijd veel vragen over bestaan. Wij proberen hier antwoord te geven op twee van die vragen. Allereerst vertellen we je in welke landen EAN gebruikt wordt. Dit begint ook buiten Europa een populair systeem te worden. Daarnaast gaan we in op de kosten die je kunt verwachten bij het aanschaffen van deze codes. Zo kun jij goed geïnformeerd de keuze maken om een bestelling bij ons te plaatsen en weet je zeker dat je een product ontvangt dat voldoet aan jouw behoeften.

In welke landen wordt een EAN code gebruikt?

Zoals de naam al doet vermoeden wordt de EAN code voornamelijk gebruikt in Europa. Dot is niet uitsluitend het geval in landen van de Europese Unie, maar ook de rest van het continent. Het goede nieuws is daarbij dat als je een Nederlandse code hebt, deze dus ook elders geaccepteerd wordt. Het lijkt er zelfs op dat EAN de nieuwe wereldstandaard gaat worden, maar als je ook buiten Europa levert wil je zeker navragen wat daar de verwachtingen zijn. Het kan namelijk zijn dat jouw producten niet direct geaccepteerd worden.

Wat zijn de kosten voor een EAN code?

Er zijn vele commerciële partijen op de markt die EAN codes aanbieden. De prijzen zijn daarom concurrerend. Des te hoger het aantal codes dat je aanschaft, des te voordeliger de prijs per stuk. Zo betaal je voor 50.000 stuks zo rond de 250 euro maar voor 75.000 stuk maar een fractie meer. Zoals wel elders bespreken kun je EAN codes op voorraad houden. Uiteraard zijn er ook hele kleine voorraden op de markt beschikbaar, maar dan profiteer je niet van een voordelige prijs per stuk.

Bron: https://eancodedirect.nl/