Duurzaam printen op kantoor

Duurzaamheid is iets waar de wereld zich met de dag meer mee bezighoudt. Er worden wereldwijd grote plannen gemaakt, maar ook nieuwe regels vastgesteld om duurzamer te leven. Naast al deze grote dingen kunnen kleine dingen echter ook enorm bijdragen aan duurzaamheid. Een goed voorbeeld van zo’n klein ding dat al een enorme impact kan hebben is duurzaam printen. Duurzaam printen op kantoor is eigenlijk eenvoudiger dan dat de meeste mensen denken. Hieronder vindt je enkele tips voor duurzaam printen op kantoor.

Dubbelzijdig printen

Dit is een tip die erg eenvoudig is uit te voeren. Wanneer je meerdere teksten moet uitprinten, doe dit dan gewoon dubbelzijdig. Dit scheelt de helft van het papier en het papiertje dat je hiermee bespaard kan weer voor iets anders worden gebruikt. Daarnaast verlies je ook niets door dubbelzijdig te printen. Uiteraard is dit niet in ieder situatie mogelijk omdat je soms simpelweg 2 formulieren apart nodig hebt, maar het is ook vaak genoeg wel mogelijk.

Gebruik een refurbished printer

Door een refurbished printer aan te schaffen betaal je meestal een stuk minder dan als je een gloednieuwe printer zou aanschaffen. Het is echter hetzelfde. Een refusbished printer werkt evengoed en in vrijwel iedere situatie krijg je er ook een behoorlijke garantie op. Een printer die refurbished is betekent absoluut niet een printer die niet meer goed werkt.

Trek de stekker eruit

Iets dat veel mensen niet weten is dat apparaten ook wanneer ze niet gebruikt worden energie kunnen verbruiken als de stekker nog in het stopcontact zit. Ook bij printers is dit het geval. Het is niet veel energie, maar de printer verbruikt ook als hij niet gebruikt wordt energie als de stekker in het stopcontact zit. Het is daarom aan te raden wanneer je de printer niet gebruikt de stekker eruit te halen en deze er pas in te doen als je de printer weer nodig hebt.

Duurzaam lettertype

Zelfs het lettertype dat je kiest kan invloed hebben op hoe duurzaam je print. Door een duurzaam lettertype te kiezen print je ook automatischer een stuk duurzaam. Daarnaast is dit ook een manier die op lange termijn aardig wat invloed kan hebben, maar niet zorgt dat je iets verliest.