en suite

Kamers en suite is een combinatie tussen een voor en achterkamer gescheiden door één of twee schuifdeuren. De schuifdeuren scheiden de kamers halvewege de ruimte. Bij deze schuifdeuren bevinden zich vaak aan een kant kasten of opberg mogelijkheden. Aan de andere kant word vaak niks geplaatst en is alleen een muur te zien. De schuifdeuren zelf kunnen geheel hout zijn of met panelen van sierglas of glad in lood. Deze ruimtes worden vaak door mensen met een eigen bedrijf of met veel geld gebruikt.

 

 

De voorkamer zit aan de straatkant van het huis en wordt vaak gebruikt als een kamer voor zakelijk bezoek. Deze kamer ziet er vaak ook netjes uit en worden vaak duurdere meubels geplaatst. Ook wordt deze ruimte gebruikt voor formele feesten.

 

 

De achterkamer is de informele kamer en wordt vaak gebruikt als woonkamer en kamer voor familie en informele feestjes en bezoek. In deze kamer staan dan ook wat minder dure meubels omdat deze kamer niet betreden wordt voor zaken of formele bezigheden.

 

 

De sutie werd soms ingericht als theater, dan werd de voorkamer ingericht als ruimte voor het publiek en de achterkamer als werkruimte en podium. Hier werden dan toneelstukjes uit gevoerd of spelletjes gedaan.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *