wifi

Heb jij al een wifiversterker?

Een wifiversterker vind je vreemd genoeg niet in elk huishouden en dat zou je wel verwachten. Immers, we verlangen vandaag de dag nogal wat van onze wifi en belasten deze dan ook zoveel als we maar kunnen. Tablet, smartphone en laptop, ze draaien allemaal op één en dezelfde wifi verbinding. In menig huishouden vinden we tegenwoordig meer dan één smartphone en ook zijn hier vaak meerdere tablets te vinden. Op zich is dit al reden genoeg om een wifiversterker aan te schaffen, maar wat weet jij eigenlijk van wifiversterkers? Misschien ben je wel totaal onbekend met dit handige apparaat en het is precies vanwege deze reden dat we je dan ook hier iets meer over wifiversterkers willen vertellen. Wij gunnen jou namelijk een snelle en betrouwbare internetverbinding en daar kan een internet versterker, zoals een wifiversterker ook wel wordt genoemd, prima aan bijdragen.

 

wifi

 

Signaalversterker

Wifiversterkers zijn eigenlijk niets anders dan signaalversterkers. Dit is de meest eenvoudige omschrijving van wat het apparaat doet, maar dekt wel de lading. Ergens in huis komt het internet signaal binnen. Vaak is dit in de buurt van bijvoorbeeld de meterkast, maar andere plekken zijn ook mogelijk. Vandaar uit wordt het via wifi in de rest van het gebouw verspreid. Nu is het zo dat hoe verder je van het punt van binnenkomst weg bent, hoe zwakker dit wifisignaal wordt. In de praktijk merk je dit doordat het langer duurt voordat een webpagina geladen is. Als je aan het “Youtuben” bent op een plaats in huis waar het signaal zwak(ker) is, dan merk je dit aan het feit dat een video niet vloeiend afspeelt. Door een wifiversterker te plaatsen heb je ook op die plaatsen waar het signaal van nature zwak is een snelle internetverbinding. Voorbeelden van plaatsen in huis waar de verbinding het vaak af laat weten zijn slaapkamers en zolderkamers. Maar ook mensen met een kantoor aan huis (daarvoor geschikt gemaakte garage of schuur) kampen vaak met het probleem dat de internetverbinding niet optimaal is.

 

Waar zet je de internetversterker neer?

Wifiversterkers zomaar ergens neerzetten, dat heeft geen enkele zin. Doe je dit namelijk ondoordacht met de gedachte dat jouw slechte verbinding tot het verleden zal behoren, dan kom je bedrogen uit. Toch is het niet zo heel lastig om de meest optimale plek voor een wifi repeater te vinden. Je gebruikt hiervoor namelijk gewoon de accessoire die tegenwoordig nooit ver bij je vandaan is. Precies, we hebben het hier over jouw mobiele telefoon. Als je namelijk op het display van jouw mobieltje kijkt, dan kun je hierop zien hoe sterk de wifiverbinding op een bepaalde plaats in huis is. Dit zie je door het aantal “streepjes” te tellen dat aangeeft hoe sterk de wifi is. Begin zo dicht mogelijk bij de wifi repeater en loop vanaf deze plek langzaam door het huis. Check regelmatig hoeveel streepjes je nog op je scherm ziet en op een bepaald moment zal je zien dat je geen of nog maar één streepje hebt. De plek met nog maar één streepje is de beste plek om de wifiversterker neer te zetten of op te hangen, omdat vanaf deze plek het signaal dan versterkt zal worden en daarmee weer zo optimaal mogelijk is.

 

Wifiversterkers van providers

De meeste mensen nemen een zogenoemd totaalpakket af bij hun internetprovider. Zo regel je internet, (mobiel) bellen en interactieve televisie bij één aanbieder. Je ontvangt dan ook een wifiversterker van deze provider, bijvoorbeeld een Ziggo wifi versterker of een KPN wifi versterker. De Ziggo wifi versterker en de KPN wifi versterker, om maar even bij deze voorbeelden te blijven, zorgen over het algemeen voor een prima signaal. Echter is het zo dat ook de reikwijdte van deze signaalversterkers onder bepaalde omstandigheden zijn beperkingen kent. Dus ga er niet zonder meer vanuit dat je met versterkers die door jouw internetproviders zijn verstrekt geen last hebt van een verzwakt signaal. Gelukkig biedt een wifiversterker ook in deze gevallen uitkomst.