ICT’er of websitebouwer?

Vaak denken mensen dat een websitebouwer per definitie ICT’er is en andersom. Dit is natuurlijk volkomen onterecht ondanks dat beide beroepen vaak te maken hebben met ingewikkelde codes, servers en computers. Echter, dat het niet hetzelfde is sluit niet uit dat er bedrijven zijn die beide disciplines beheersen zoals DvD-ict in Rijsbergen.

 

Hoe kan een IT bedrijf dan websites bouwen

Natuurlijk kan het zo zijn dat je een ICT bedrijf bent tegengekomen waarbij binnen het dienstenaanbod “websitebouw” valt. Dat kan natuurlijk! iedereen kan het leren om websites te bouwen en het is natuurlijk wel enigszins IT-gerelateerd. Echter komt er een stuk meer bij kijken zoals het creëren van content en het design. Dit valt allemaal aan te leren en kennis is deelbaar. Het kan dan ook zo zijn dat een partij als DvD-ict websites bouwt, maar ook computers kan onderhouden en repareren. Vaak zie je dat de marketing deels door andere personen of partners wordt opgepakt om zo de kwaliteit te waarborgen. Het is natuurlijk zeer lastig om op allerlei fronten je kennis bij te houden en te upgraden.
.

HTML, PHP en andere codes

Softwareprogramma’s en besturingsprogramma’s hebben een ding gemeen met websites. Ze zijn in code geschreven. Er zijn echter allerlei verschillende type codes. Zo worden de meeste websites gebouwd in HTML en PHP. Echter kunnen er ook weer frames inzitten met Javascriptcodes. Er zijn tientallen programmeertalen en iedere websitebouwer of software developer heeft hierbij zijn eigen voorkeuren. Mocht jezelf beperkte kennis hebben van een dergelijke taal, dan is het niet verstandig om hier veel aan te passen. Door ergens een code te wijzigen of weg te halen kan namelijk een hele website of een heel software systeem buiten werking treden. Dat wil je natuurlijk niet op je geweten hebben!

Wanneer je een probleem hebt met een website of ander programma is het dus raadzaam om een expert in de armen te sluiten die hier meer van weet. Dat voorkomt grote fouten en stress wanneer zaken niet lukken. Het kan dus zo zijn dat je terecht komt bij een ICT’er met je website of zelfs andersom.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *