Lasercodering van Koenig & Bauer: veilige topkwaliteit

Er zijn maar weinig producten te bedenken waarbij aan codering zoveel eisen worden gesteld, als levensmiddelen en snacks. Zowel voor mens als dier.

Informatie op verpakkingen moet volgens de EU-verordeningen ALTIJD (dus onder alle  omstandigheden) goed leesbaar zijn. Ook moet er via de gekozen codeeroplossing betrouwbare informatie kunnen worden geboden over: minimale houdbaarheidsdatum, productiedatum en partijtracering.

De basis van dit ingenieuze codeersysteem is de barcode, Voor de klant ogenschijnlijk niet meer dan een aantal streepjes in een bepaalde volgorde. Daarmee wordt een groot aantal product gebonden informatiecomponenten inzichtelijk gemaakt. Zo kan er bijvoorbeeld in geval van problemen heel specifiek worden gezocht naar producten die – om wat voor reden dan ook – bij consumptie een gevaar kunnen opleveren voor de gezondheid.

Zoek je naar een systeem waarbij niet alleen sprake is van permanente beschikbaarheid, maar er daarnaast ook permanent topkwaliteit wordt geleverd, kies dan voor een barcodemaker uit de serie laserSystem-lasercoderingssystemen van Koenig & Bauer. Absolute veeg- en krasvaste codering die al in het productieproces kan worden aangebracht. Dit codeersysteem zorgt niet alleen voor exacte markeringen voor identificatie en productie van producten. Ook zijn er aanzienlijke kostenbesparingen haalbaar bij gebruik.

Lasercodering met CO2

Bij lasercodering worden over het algemeen CO2 lasers gebruikt. Coderingen die op deze manier worden aangebracht zijn gestoken scherp [haarscherp]  en onuitwisbaar. Deze coderingen kunnen op hoge snelheid al tijdens het productieproces worden aangebracht. Deze techniek kan op verschillende ondergronden worden toegepast. Denk daarbij bijvoorbeeld aan: plastic, karton of hout. Bij levensmiddelen en snacks zullen karton en plastic het meeste voorkomen.

Om te kunnen bepalen of je product met behulp van laser kan worden gecodeerd, neem dan contact met ons op. In een laboratoriumomgeving kunnen we de praktische haalbaarheid vaststellen.

In combinatie met de testen beantwoorden we aansluitend al je vragen. Hierna maken we vervolgafspraken.