Leer onderhoud met wax

Het onderhoud van leer wordt niet door iedereen op waarde geschat. Leer is een fijn product, omdat het vaak comfort biedt en best lang mee gaat. Vanwege het tweede kenmerk denken mensen dat onderhoud niet nodig is. Toch loont het onderhoud van uw leren producten zeker. Een zadel voor het paardrijden kan met een 1 jarige onderhoud van schoonmaken en wax aanbrengen al gauw de dubbele levensduur krijgen.

 

Old Saddle wax is een product van Delta wat u bijvoorbeeld kunt gebruiken voor het onderhouden van uw leer. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren, zodat de kleur van uw leren product niet of nauwelijks aangetast zal worden. Van rood en blauw tot bruin en zwart, voor bijna elke kleur leder is een soort wax.

 

Het aanbrengen van de Old Saddle Wax is niet lastig. Na het schoonmaken smeert u uw leer in met Old Saddle wax door middel van een zachte doek. Bij het gebruik van een stevigere doek of borstel kunnen beschadigingen ontstaan. Mocht u uw leer echt goed willen onderhouden, wordt geadviseerd om het onderhoud 2 keer per jaar uit te voeren. Gebruikelijk is om het 1 keer per jaar aan te brengen.

 

Wilt u meer informatie over de Old Saddle Wax van Delta? Dat kunt u vinden bij www.onderhouders.nl. Hier kunt u ook het product bestellen en bij u thuis laten bezorgen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *