Powerkiten Scheveningen: het gedurfde bedrijfsuitje

Een powerkite? Je kunt het een grote vlieger noemen. Een vlieger die gemaakt is om met kracht een buggy, een persoon of een mountainbord voorwaarts te trekken. Je hangt er aan, in simpeler Nederlands, boven water of land. Hoewel powerkiten erg moeilijk lijkt, valt dat in de praktijk best mee. Het geldt anno 2018 zelfs als hét ideale bedrijfsuitje. Zelfs de meest angstige medewerkers bereiken letterlijk grote hoogtes met de powerkite. Powerkiten in Scheveningen : voor een bedrijf met personeel dat durft.

Als je durft!
Voor de duidelijkheid; een powerkite heb je met een aantal beheersingssystemen en ze hebben tussen de twee en vijf lijnen. Tussen die lijnen zijn hendels of een bar bevestigd. Een powerkite heb je in diverse soorten en maten. Het spreekt voor zich dat de grootste powerkite de meeste ervaring vraagt. De heel grote uitvoeringen zijn dan ook minder geschikt voor een bedrijfsuitje, de kleinere versies zijn dat zeker wel. Verder zijn er de opblaasbare kites van respectievelijk negen en elf vierkante meter. Deze versies noemen we ook wel kiteparen en met deze exemplaren moet je het volledige windbereik aan kunnen. As je durft tenminste!

Bedrijfsuitje Scheveningen
Bedrijfsuitje Scheveningen? Powerkiten kan in principe iedereen, het is leuk, uitdagend en spannend, mits de omgeving veilig is en er gebruik gemaakt wordt van goed materiaal. Uiteraard wordt een helm gedragen, zeker ook als het gaat om een activiteit in het kader van een bedrijfsuitje Scheveningen. Nog steeds rekent men powerkiten overigens tot de zogenaamde extreme sporten. Toch zijn er binnen powerkiten gradaties aan te brengen. Trainingkiten bijvoorbeeld, wordt net als bodydraging als veel minder extreem beschouwd.

Powerkiten zit in de lift
Niet voor niets zit powerkiten nadrukkelijk in de lift en worden steeds meer powerkitescholen opgericht. En niet voor niets willen steeds meer mensen de adrenaline voelen die onlosmakelijk aan powerkiten verbonden is. Bedrijfsuitje Scheveningen? Ga powerkiten!