Software voor industriële robotica

Productieprocessen waren vroeger een kwestie van:”hoe meer zielen, hoe meer vreugde”. In grote getallen werden mensen van de lagere klassen in de samenleving ingezet om processen tegen lage kosten uit te voeren.
De productie was groot en de kosten laag. In het principe is daar niet veel in veranderd. Nog steeds proberen de grote productiebedrijven de kosten laag te houden en de grote processen efficiënter te laten verlopen. Tegenwoordig gebeurt dat niet meer met veel mensenhanden, maar met robotica!

 

De techniek is zo ver ontwikkelt dat veel processen deels of compleet worden uitgevoerd door mechanica. De industriële robots kunnen door middel van geavanceerde besturingssystemen de processen soms zelf regulieren en in hoge snelheid uitvoeren. Robots binnen de industrie worden vaak bestuurd door een combinatie van software systemen. Voorbeelden zijn PLC software, Servo techniek en scada software. Gezamenlijk kunnen deze soorten software er voor zorgen dat het proces niet alleen wordt uitgevoerd, maar ook gereguleerd en gevolgd wordt.

 

De ideale software voor productiebedrijven bestaat er niet. Daarom wordt er een combinatie gemaakt van verschillende soorten software en wordt deze combinatie vervolgens op het productiebedrijf afgestemd. Zo krijgt ieder bedrijf dat wil gaan automatiseren toch zijn ideale software. Voor meer informatie over automatisering en industriële robotica kunt u terecht op de site van Z-tech: www.z-tech.nl.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *