Waarom een Cat 6/7 kabel gebruiken als bedrijf?

Bedrijven hebben al jaren serverkasten en netwerk switches, maar om die te gebruiken heb je internet en internet kabels nodig. Deze kabels zijn anders dan de kabels van particulieren.

 

Het verschil is de snelheid, de particuliere kabels (Cat5) hebben een lagere snelheid dan de kabels die bedrijven gebruiken (Cat6, Cat7) dit is 1 van de redenen dat bedrijven (bijna) nooit de Cat5 kabel gebruiken. Qua snelheid heeft de Cat6 geen verschil met zijn broer de Cat7, maar hier zit het verschil in de Mhz, waar Cat6 misschien 500Mhz heeft, heeft de grotere broer een frequentie van 1000Mhz.

Ook grote bedrijven als Microsoft en Google gebruiken de Cat7 kabel omdat deze kabel veel aan kan en stug is en veel sneller en meer data kan vervoeren dan de andere soorten. Dit is een groot pluspunt in de marketing, omdat als er veranderingen zijn in het magazijn, dan moet dat meteen in de server staan en als de kabel data verliest komt het niet altijd even goed over.

 

Heeft u zelf een groot bedrijf en gebruikt u nog de Cat5 kabel of misschien Wireless Internet. Overweeg dan te wisselen naar de Cat6 of Cat7 kabel voor meer voordelen en minder data verlies.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *