Waarom kiezen bedrijven voor een website van WordPress?

Mocht je nu twijfelen over wordpress wel het juiste platform is voor het bouwen van een website? Dan hebben wij voor jou hieronder een aantal voordelen op een rij gezet. Wellicht dat je hierdoor overtuigd raakt om WordPress te gebruiken

Gebruik

Het grootste voordeel dat wordpress biedt is het gebruiksgemak. Met enkele minuten is je website gevormd en klaar voor gebruik. Zo is het geen must om een webdeveloper te zijn wil je wordpress gebruiken. Alle tools om een website te ontwerpen worden vanuit wordpress aangeboden.Zo heb je met een enkele klik een gehele layout die je naar jouw wensen kan aanpassen. Mocht je nu toch een echte uitgebreide website willen laten bouwen via WordPress? Dan is een wordpress developer een goede optie om te overwegen. Vaak kom je een heel eind met basiskennis maar niet elk persoon heeft hier de tijd voor. Vandaar dat dit ook gemakkelijk uitbesteed kan worden. 

Plugins

Voor de functionaliteit van de website heeft wordpress duizenden plugins beschikbaar gesteld. Zo zijn bijna alle plugins standaard bij inbegrepen. Taken zoals een inschrijfformulier maken is een makkie door het aanbod van tools.

SEO vriendelijk

Doordat het vanuit het CMS systeem al SEO-vriendelijk is ingericht sta je met een wordpress website al een streepje voor.  Een handige tool hiervoor is Yoast SEO, deze geeft aanbevelingen en kan je hiermee direct aan de slag. 

Veiligheid

Veiligheid is een belangrijk aspect om rekening mee te houden. WordPress websites zijn erg geliefd geworden onder de hackers. Zorg er dan ook ten alle tijden voor dat de website up to date blijft.

Kortom: WordPress is een omgeving die gemakkelijk in gebruik is. Met enige tijd en kennis kom je al een heel eind. Bij een gebrek aan tijd raden wij aan de wordpress site te laten maken.